Návrh interiéru Vietnamského fast foodu NON VIET v Kauflandu v Českém Krumlově
Interiér provozovny musí respektovat přísné nároky na bezpečný provoz, musí nabídnout komfort hostům, ale také poskytnout dostatečné zázemí pro přípravu jídla. Interiér plní také neméně důležitou funkci vizitky podniku, musí získat pozornost a předat dobře čitelnou informaci o druhu nabízené kuchyně i formu obsluhy.
Prostory NON VIET jsou využité pro provoz bistra s vietnamskou kuchyní. Celá koncepce návrhu je tak založena na atraktivním nosném prvku. Tradiční kónický klobouk Nón Lá se opakuje v barevné kompozici na stěnách, jako dekorace a stylisticky také v obložení výdejního pultu. Typický tvar je odlišený jak barevně, tak kombinací různé struktury materiálů. Souzní v jemných odstínech hnědé, béžové a svěží zelené. Barvy navozují harmonickou atmosféru.
Dispozice interiéru je prakticky rozdělena na část kuchyně a přípravy jídla, která je opticky upozaděna. Pohled do kuchyně neruší, dobře jsou řešené také odvody par a zápachu. Dominantní je výdejní pult s přehledně zobrazenou nabídkou. Obsluha má ideální prostor pro bezpečný pohyb a manipulaci s nápoji i pokrmy, má k dispozici dostatek odkládacích i úložných ploch.
Místa k sezení jsou vedena podél obvodových stěn, hosté tak mohou využít klidné zázemí stranou hlavního provozu.
Při vybavení restaurace je nutné dbát na hygienické normy a zohlednit výběr nábytku i dekorací k rušnému provozu. Povrchy musí dovolit snadnou údržbu a odolat vyššímu mechanickému namáhání.